Kauno Montesori mokykla-darželis „Žiburėlis“

Mokinių maitinimas

Montesori mokyklos - darželio ,,Žiburėlis" ugdytiniai maitinami mokyklos-darželio virtuvėje gaminamu maistu.

Už mokinių maitinimą mokykloje-darželyje atsakingas asmuo

Deimantė Kelpšaitė Maitinimo organizavimo specialistė, Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro darbuotoja

Mokykloje vykdo maitinimo organizavimą ir priežiūrą.

Darbo laikas

Savaitės dienos

Darbo laikas

Pietūs

Pirmadienis

7.30 – 16.30

12.00 – 12.45

Antradienis

7.30 – 16.30

12.00 – 12.45

Trečiadienis

7.30 – 16.30

12.00 – 12.45

Ketvirtadienis

7.30 – 16.30

12.00 – 12.45

Penktadienis

7.30 – 16.30

12.00 – 12.45

Kontaktai Mobilusis +370 618 21826

El. paštas Rašyti

Vykdo maitinimo organizavimo priežiūrą, sudaro perspektyvinius bei pritaikyto maitinimo valgiaraščius.

Maitinimo organizavimo specialistės funkcijos

  • Sudaro perspektyvinius valgiaraščius pagal vaikų maitinimo organizavimo tvarką įstaigoje.
  • Sudaro nemokamo maitinimo valgiaraščius pagal vaikų maitinimo organizavimo tvarką įstaigoje.
  • Sudaro pritaikyto maitinimo valgiaraščius pagal vaikų maitinimo organizavimo tvarką Įstaigoje.
  • Pagal perspektyvinių valgiaraščių sudarymo tvarką suderina perspektyvinius valgiaraščius su įstaigos direktoriumi ir Biuro atsakingu asmeniu.
  • Prireikus pagal teisės aktus ir įstaigos nustatytą tvarką sudaro maisto davinius – maisto produktais ar pagamintu maistu.
  • Sudaro valgiaraščius-reikalavimus pagal vaikų maitinimo organizavimo tvarką įstaigoje.
  • Pateikia įstaigos direktoriui raštu patvirtinti, virėjui susipažinti perspektyviniuose valgiaraščiuose ir valgiaraščiuose-reikalavimuose nurodytų patiekalų receptūras ir gamybos technologinius aprašymus.
  • Organizuoja patiekalų kontrolinius virimus-kepimus.
  • Organizuoja patiekalų kontrolinius svėrimus.
  • Kontroliuoja, ar sandėlininkas išduoda maisto produktus vadovaudamasis valgiaraščių-reikalavimų.
  • Kontroliuoja, ar virėjai vadovaujasi valgiaraščiu-reikalavimu ir technologinėmis kortelėmis.
  • Kontroliuoja, ar virėjai ir kiti įstaigos darbuotojai laikosi Taisyklių reikalavimų.
  • Atlieka maisto sandėlio faktinių likučių sutikrinimą su buhalterijos duomenimis („Valga IS“). Sutikrinimo metu turi būti peržiūrėta ne mažiau kaip 10 maisto produktų.
  • Pagal kompetenciją teisės aktų nustatyta tvarka prižiūri, kad vaikų maitinimas įstaigoje atitiktų teisės aktų reikalavimus.
  • Informuoja raštu įstaigos direktorių apie valgiaraščio-reikalavimo, maisto saugos ir higienos neatitiktį.
  • Įstaigos direktoriaus prašymu įvertina perspektyvinio valgiaraščio pakeitimus ir, atsižvelgdamas į juos, pateikia informaciją maisto pirkimams (maisto produktų asortimentas ir techninė specifikacija, kiekis, reikalavimai tiekėjui).
  • Konsultuoja maitinimo klausimais įstaigos darbuotojus ir vaikų tėvus (globėjus).
  • Ne rečiau kaip vieną kartą per mėnesį tikrina savikontrolės žurnalus, jei savikontrolės žurnalai pildomi (tikrinimo metu pasižiūrima, ar savikontrolės žurnalai pildomi nuosekliai, ar nenukrypstama nuo reikalavimų, atlikus patikrinimą pasirašoma), apie pastebėtas neatitiktis reikalavimams informuoja už savikontrolės žurnalo pildymą atsakingus asmenis.
  • Dalyvauja įstaigos darbuotojų ir (ar) ugdymo įstaigas lankančių vaikų atstovų susirinkimuose, juose pristato pakeitimus, susijusius su maitinimo organizavimu.

Valgiaraščiai 

Valgiaraštį sudaro ir vykdo maisto gaminimo priežiūrą įstaigos dietistė.

I savaitė

II savaitė

III savaitė

Maitinimo kainos

  Pusryčiai Pietūs Priešpiečiai arba pavakariai Vakarienė Naktipiečiai
Lopšelio grupės vaikams 0,48 Eur 0,85 Eur 0,25 Eur 0,48 Eur 0,20 Eur
Darželio ir priešmokyklinės
grupių vaikams
0,52 Eur 0,98 Eur 0,30 Eur 0,52 Eur 0,20 Eur
Darbuotojams, pageidaujantiems
pietauti įstaigoje
    1,16 Eur    

Valgiaraščiai grupėms (mokyklos)

I savaitė

 

Pietūs

Vakarienė

Pirmadienis

Rūgštynių ir špinatų sriuba sriuba 150

Ruginė duona su sėklomis (1) 35

Ryžių troškinys su vištienos file 150

2-ių rūšių daržovės (konservuoti agurkai, morkos) 120

Ekologiškas natūralus jogurtas (7) 125

Liofilizuotos bananų skiltelės 20

Vanduo su citrina 200

Karštas sumuštinis su sviestu (82 proc.rieb.),pieniškomis dešrelėmis ir fermentiniu sūriu(1,3,7) 95

Sezoninis vaisius 100

Sūrio lazdelės (40 proc. rieb.) (7) 40

Ekologiška vaistažolių arbata 200

Antradienis

Trinta moliūgų sriuba 150

Skrebučiai (1) 35

Keptas su kiaulienos kumpio kepsnelis ,,Netikras zuikis'' (3)90

Bolivinės balandos košė 60

Aisbergo, agurkų, pomidorų irporų salotos 120

Sezoninis vaisius 100

Vanduo su citrina 150/200

Varškės apkepas (1,3,7,8) 130

Trintos uogos 35

Apelsinų sultys 150

Trečiadienis

Tiršta žirnių sriuba su bulvėmis ir morkomis 150

Ruginė duona su sėklomis (1) 35

Orkaitėje keptas žuvies (jūros lydeka)maltinukas(3,4) 90

Bulvių košė su sviestu (82%) ir batatais (7) 90

Virtų burokėlių salotos 115

Agurkas (šviežias) 70

Liofilizuoti ananasai 10

Sezoninis vaisius 100

Vanduo su apelsinu 200

Mieliniai blynai (1,3,7) 140

Trintos uogos 35

Džiovintos figos 20

Nesaldinta kmynų arbata 200                                

Ketvirtadienis

Burokėlių sriuba (tausojantis) 150

Pilno grūdo ruginė duona (1) 20

Kapotos vištienos filė kepsniukas (3,7) 90

Virti ryžiai su kariu 70

2 rūšių daržovės (kons. agurkai ir pomidorai)125

Sezoninis vaisius 200

Vanduo su citrina 200

Virtas kiaušinis(3) 50

Konservuoti kukurūzai 50

Batonas (su sėklomis) su tepamu sūreliu (1,7)45

Ekologiškas natūralus jogurtas (7) 125

Nesaldinta kmynų arbata 200

Penktadienis

Tiršta pomidorų ir lęšių sriuba (9) 150

Bulvių plokštainis su jautienos kumpiu (7)200

Grietinė (30%) (7) 30

2-ių rūšių daržovės (agurkai, paprikos) 120

Liofilizuoti mangų gabaliukai 15

Vanduo su citrina 200

Virtos pieniškos dešrelės (7) 95

Pomidorų padažas 10

Agurkas (konservuotas) 40

Virti viso grūdo makaronai 75

Sezoninis vaisius 100

Nesaldinta kmynų arbata 200

II savaitė

 

Pietūs

Vakarienė

Pirmadienis

Agurkinė sriuba su bulvėmis, perlinėmis kruopomis ir morkomis (1) 150

Vištienos šlaunelių/kumpelių mėsos kepinukai (7) 110

Miežinių kruopų košė 90

Šviežių kopūstų ir morkų salotos 120

Vaisių tyrelė 190

Vanduo su citrina 200

Omletas (7,3)130

Ruginė duona (su sėklomis) su tepamu lydytu sūreliu (1,7) 30

Agurkas 70

Sezoninis vaisius 190

Nesaldinta kmynų arbata 200

Antradienis

Tiršta žirnių sriuba su bulvėmis ir morkomis 150

Ruginė duona su sėklomis (1) 20

Maltos kiaulienos kumpio troškinys su morkomis ir makaronais (1) 170

2 rūšių daržovės (agurkai, ridikėliai)130

Sezoninis vaisius 110

Liofilizuoti mangų gabaliukai 15

Vanduo su citrina 200

Kepti varškės kukulaičiai su manų kruopomis (1,3,7) 130

Trintos uogos 35

Džiovinti obuoliai 50

Nesaldinta kmynų arbata 200

Trečiadienis

Pupelių sriuba su bulvėmis, morkomis, paprika ir žiedinis kopūstas 150

Keptas kalakutienos filė maltinukas su varške (9proc. rieb.) ir cukinija (tausojantis) (1,3,7) 90

Biri grikių košė su alyvuogių aliejumi 75

2 rūšių daržovės (agurkai ir pomidorai) 70

Saulėgrąžų daigai 30

Liofilizuoti apelsinų gabaliukai 25

Vynuogių sultys 150

Viso grūdo kvietinių miltų blynai su obuoliais(1,3,7)130

Trintos uogos 35

Sezoninis vaisius 110

Pienas (2,5 proc. rieb.) (7)150

Ketvirtadienis

Daržovių (paprikos, cukinijos, bulvės, morkos, svogūnai) sriuba su lęšiais 150

Apkepas su lašiša ir jūros lydeka (1,3,4,7)110

Bulvių košė su sviestu (82 proc. rieb.) (7) 70

Virtų burokėlių salotos 115

Agurkas (konservuotas) 40

Sezoninis vaisius 100

Ekologiškas natūralus jogurtas (7) 125

Vanduo su apelsinu 200

Varškės apkepas su migdolų drožlėmis(1,3,7,8) 140

Uogienė 25

Liofilizuotos bananų skiltelės 20

Ekologiška vaistažolių arbata 200

Penktadienis

Burokėlių sriuba su pupelėmis 150

Ruginė duona su sėklomis (1) 20

Jautienos kumpio troškinys su moliūgais 120

Virtos bulvės 75

Šviežių kopūstų ir morkų salotos120

Sūrio lazdelės (40 proc. rieb.) (7) 50

Liofilizuotos braškės 10

Mandarinų sultys 150

Pieniška ryžių sriuba su sviestu (82%)(7) 200

Bandelė (1,3) 60

Sezoninis vaisius 100

 

III savaitė

 

Pietūs

Vakarienė

Pirmadienis

Šviežių kopūstų sriuba 150

Ruginė duona su sėklomis (1) 20

Avižinių kruopų ir kiaulienos kumpio troškinys 160

Pekino kopūstų, porų ir agurkų salotos 125

Riestainiai (1,3) 70

Vanduo su citrina 200

Varškės apkepas (1,3,7,8) 110/130

Trintos uogos (braškės, spanguolės) 25/35

Liofilizuotos uogos 10/10

Sezoninis vaisius 100

Nesaldinta vaisinė arbata 150/200

Antradienis

Pupelių sriuba su bulvėmis, morkomis ir paprika 150

Grietinėlėje (35%) troškinta vištienos krūtinėlė su morkomis ir brokoliu (1,7) 150

Virti ryžiai su kariu 50/70

Daržovių rinkinukas (agurkų ir morkų lazdelės su špinatų lapais) 110

Liofilizuotos uogoos/ vaisiai 15

Vynuogių sultys 150

Obuolių pyragas (1,3,7,8) 90/110

Sezoninis vaisius 110

Nesaldinta kmynų arbata 150/200

Trečiadienis

Trinta moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba 150

Ruginė duona su sėklomis (1)20

Kepta su garais lašišos file su prieskoniais (4) 70/70

Virtos bulvės 75

Virtų burokėlių salotos 100/115

Riestainiai (1,3) 60

Vanduo su citrina 200

Virti varškėtukai (1,3,7) 140

Trintos uogos 35

Sezoninis vaisius 100

Ekologiška vaistažolių arbata 200

Ketvirtadienis

Pomidorinė sriuba su ryžiais 150

Ruginė duona su sėklomis (1) 20

Žemaičių blynai su jautienos kumpio mėsos įdaru (1,3) 140/140

Grietinė (30 proc.rieb.) (7) 30

2-ių rūšių daržovės (agurkai, paprikos) 100/120

Sezoninis vaisius 100

Liofilizuotos uogoos/ vaisiai 10

Vanduo su citrina 150/200

Virti makaronai (1)100/150

Sviestinis (82 proc. rieb.) padažas (7) 25

Fermentinis sūris (45 proc.rieb.) (7) 25

Džiovintos figos 20

Nesaldinta kmynų arbata 150/200

Penktadienis

Žalių žirnelių ir viso grūdo makaronų sriuba (1)150

Kiaulienos kumpio maltinis su kopūstais ir ryžiais (3) 90

Grietinės (30proc. rieb.) - pomidorų padažas (7) 15

Bulvių ir batatų košė su sviestu (82%) (7) 90

Morkų ir ridikėlių salotos su moliūgų sėklomis 115

Sezoninis vaisius 100

Vanduo su citrina 150/200

Varškė su graikšku jogurtu (0,2 proc.rieb.) (7) 115

Skrudintas batonas (1) 35

Trintos uogos 30

Džiovinti obuoliai 50

Ekologiška vaistažolių arbata 200

(1) Glitimo turintys produktai/patiekalai. (3) Kiaušinio turintys produktai/patiekalai. (4) Žuvys ir jų produktai. (7) Laktozės turintys produktai/patiekalai. (8) Riešutai. (9) Salierai ir jų produktai. Per savaitę bus dalinamilietuviški obuoliai ir/arba obuolių sultys bei pienas ir jo produktai (finansuojami pagal „VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros“ programą). Maisto saugos ir sudėties klausimais skambinti Kauno m. Maitinimo organizavimospecialistei Deimantei Kelpšaitei +370 618 21 826 arba rašyti el. paštu deimante.kelpsaite@kaunovsb.lt, valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai: konsultacijos telefono numeris Tel. 1879.

Mityba organizuojama vadovaujantis šiais dokumentais

Mokinių maitinimas Atnaujinta Dydis
Maitinimo tvarkos aprašas 2024-03-22 17:52:31 306.4 KB
Maitinimo organizavimo ikimokyklinio ugdymo, bendrojo ugdymo mokyklose ir vaikų socialinės globos įstaigose tvarkos aprašas 2023-01-01 iki 2026-08-31 2024-03-22 17:52:37 359.47 KB
Dėl maitinimo paslaugų teikimo kauno miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse 2022-09-01 2024-03-22 17:52:43 152.22 KB

  • Priėmimas į mokyklą-darželį
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokytojams
Pamokų laikas
Pertrauka
  • 1. 08.30 – 09.15
  • 2. 09.25 – 10.10
  • 3. 10.30 – 11.15
  • 4. 11.25 – 12.10
  • 5. 12.30 – 13.15
  • 6. 13.25 – 14.10