Montesori mokyklos - darželio ,,Žiburėlis" ugdytiniai maitinami mokyklos-darželio virtuvėje gaminamu maistu.
Už mokinių maitinimą mokykloje-darželyje atsakingas asmuo
Mokykloje vykdo maitinimo organizavimą ir priežiūrą.
Darbo laikas
Savaitės dienos |
Darbo laikas |
Pietūs |
Pirmadienis |
7.30 – 16.30 |
12.00 – 12.45 |
Antradienis |
7.30 – 16.30 |
12.00 – 12.45 |
Trečiadienis |
7.30 – 16.30 |
12.00 – 12.45 |
Ketvirtadienis |
7.30 – 16.30 |
12.00 – 12.45 |
Penktadienis |
7.30 – 16.30 |
12.00 – 12.45 |
Kontaktai
Mobilusis +370 618 21826
Vykdo maitinimo organizavimo priežiūrą, sudaro perspektyvinius bei pritaikyto maitinimo valgiaraščius.
Maitinimo organizavimo specialistės funkcijos
- Sudaro perspektyvinius valgiaraščius pagal vaikų maitinimo organizavimo tvarką įstaigoje.
- Sudaro nemokamo maitinimo valgiaraščius pagal vaikų maitinimo organizavimo tvarką įstaigoje.
- Sudaro pritaikyto maitinimo valgiaraščius pagal vaikų maitinimo organizavimo tvarką Įstaigoje.
- Pagal perspektyvinių valgiaraščių sudarymo tvarką suderina perspektyvinius valgiaraščius su įstaigos direktoriumi ir Biuro atsakingu asmeniu.
- Prireikus pagal teisės aktus ir įstaigos nustatytą tvarką sudaro maisto davinius – maisto produktais ar pagamintu maistu.
- Sudaro valgiaraščius-reikalavimus pagal vaikų maitinimo organizavimo tvarką įstaigoje.
- Pateikia įstaigos direktoriui raštu patvirtinti, virėjui susipažinti perspektyviniuose valgiaraščiuose ir valgiaraščiuose-reikalavimuose nurodytų patiekalų receptūras ir gamybos technologinius aprašymus.
- Organizuoja patiekalų kontrolinius virimus-kepimus.
- Organizuoja patiekalų kontrolinius svėrimus.
- Kontroliuoja, ar sandėlininkas išduoda maisto produktus vadovaudamasis valgiaraščių-reikalavimų.
- Kontroliuoja, ar virėjai vadovaujasi valgiaraščiu-reikalavimu ir technologinėmis kortelėmis.
- Kontroliuoja, ar virėjai ir kiti įstaigos darbuotojai laikosi Taisyklių reikalavimų.
- Atlieka maisto sandėlio faktinių likučių sutikrinimą su buhalterijos duomenimis („Valga IS“). Sutikrinimo metu turi būti peržiūrėta ne mažiau kaip 10 maisto produktų.
- Pagal kompetenciją teisės aktų nustatyta tvarka prižiūri, kad vaikų maitinimas įstaigoje atitiktų teisės aktų reikalavimus.
- Informuoja raštu įstaigos direktorių apie valgiaraščio-reikalavimo, maisto saugos ir higienos neatitiktį.
- Įstaigos direktoriaus prašymu įvertina perspektyvinio valgiaraščio pakeitimus ir, atsižvelgdamas į juos, pateikia informaciją maisto pirkimams (maisto produktų asortimentas ir techninė specifikacija, kiekis, reikalavimai tiekėjui).
- Konsultuoja maitinimo klausimais įstaigos darbuotojus ir vaikų tėvus (globėjus).
- Ne rečiau kaip vieną kartą per mėnesį tikrina savikontrolės žurnalus, jei savikontrolės žurnalai pildomi (tikrinimo metu pasižiūrima, ar savikontrolės žurnalai pildomi nuosekliai, ar nenukrypstama nuo reikalavimų, atlikus patikrinimą pasirašoma), apie pastebėtas neatitiktis reikalavimams informuoja už savikontrolės žurnalo pildymą atsakingus asmenis.
- Dalyvauja įstaigos darbuotojų ir (ar) ugdymo įstaigas lankančių vaikų atstovų susirinkimuose, juose pristato pakeitimus, susijusius su maitinimo organizavimu.
Valgiaraščiai
Valgiaraštį sudaro ir vykdo maisto gaminimo priežiūrą įstaigos dietistė.
I savaitė
II savaitė
III savaitė
Maitinimo kainos
Pusryčiai | Pietūs | Priešpiečiai arba pavakariai | Vakarienė | Naktipiečiai | |
---|---|---|---|---|---|
Lopšelio grupės vaikams | 0,48 Eur | 0,85 Eur | 0,25 Eur | 0,48 Eur | 0,20 Eur |
Darželio ir priešmokyklinės grupių vaikams |
0,52 Eur | 0,98 Eur | 0,30 Eur | 0,52 Eur | 0,20 Eur |
Darbuotojams, pageidaujantiems pietauti įstaigoje |
1,16 Eur |
Valgiaraščiai grupėms (mokyklos)
I savaitė
|
Pietūs |
Vakarienė |
---|---|---|
Pirmadienis |
Rūgštynių ir špinatų sriuba sriuba 150 Ruginė duona su sėklomis (1) 35 Ryžių troškinys su vištienos file 150 2-ių rūšių daržovės (konservuoti agurkai, morkos) 120 Ekologiškas natūralus jogurtas (7) 125 Liofilizuotos bananų skiltelės 20 Vanduo su citrina 200 |
Karštas sumuštinis su sviestu (82 proc.rieb.),pieniškomis dešrelėmis ir fermentiniu sūriu(1,3,7) 95 Sezoninis vaisius 100 Sūrio lazdelės (40 proc. rieb.) (7) 40 Ekologiška vaistažolių arbata 200 |
Antradienis |
Trinta moliūgų sriuba 150 Skrebučiai (1) 35 Keptas su kiaulienos kumpio kepsnelis ,,Netikras zuikis'' (3)90 Bolivinės balandos košė 60 Aisbergo, agurkų, pomidorų irporų salotos 120 Sezoninis vaisius 100 Vanduo su citrina 150/200 |
Varškės apkepas (1,3,7,8) 130 Trintos uogos 35 Apelsinų sultys 150 |
Trečiadienis |
Tiršta žirnių sriuba su bulvėmis ir morkomis 150 Ruginė duona su sėklomis (1) 35 Orkaitėje keptas žuvies (jūros lydeka)maltinukas(3,4) 90 Bulvių košė su sviestu (82%) ir batatais (7) 90 Virtų burokėlių salotos 115 Agurkas (šviežias) 70 Liofilizuoti ananasai 10 Sezoninis vaisius 100 Vanduo su apelsinu 200 |
Mieliniai blynai (1,3,7) 140 Trintos uogos 35 Džiovintos figos 20 Nesaldinta kmynų arbata 200 |
Ketvirtadienis |
Burokėlių sriuba (tausojantis) 150 Pilno grūdo ruginė duona (1) 20 Kapotos vištienos filė kepsniukas (3,7) 90 Virti ryžiai su kariu 70 2 rūšių daržovės (kons. agurkai ir pomidorai)125 Sezoninis vaisius 200 Vanduo su citrina 200 |
Virtas kiaušinis(3) 50 Konservuoti kukurūzai 50 Batonas (su sėklomis) su tepamu sūreliu (1,7)45 Ekologiškas natūralus jogurtas (7) 125 Nesaldinta kmynų arbata 200 |
Penktadienis |
Tiršta pomidorų ir lęšių sriuba (9) 150 Bulvių plokštainis su jautienos kumpiu (7)200 Grietinė (30%) (7) 30 2-ių rūšių daržovės (agurkai, paprikos) 120 Liofilizuoti mangų gabaliukai 15 Vanduo su citrina 200 |
Virtos pieniškos dešrelės (7) 95 Pomidorų padažas 10 Agurkas (konservuotas) 40 Virti viso grūdo makaronai 75 Sezoninis vaisius 100 Nesaldinta kmynų arbata 200 |
II savaitė
|
Pietūs |
Vakarienė |
---|---|---|
Pirmadienis |
Agurkinė sriuba su bulvėmis, perlinėmis kruopomis ir morkomis (1) 150 Vištienos šlaunelių/kumpelių mėsos kepinukai (7) 110 Miežinių kruopų košė 90 Šviežių kopūstų ir morkų salotos 120 Vaisių tyrelė 190 Vanduo su citrina 200 |
Omletas (7,3)130 Ruginė duona (su sėklomis) su tepamu lydytu sūreliu (1,7) 30 Agurkas 70 Sezoninis vaisius 190 Nesaldinta kmynų arbata 200 |
Antradienis |
Tiršta žirnių sriuba su bulvėmis ir morkomis 150 Ruginė duona su sėklomis (1) 20 Maltos kiaulienos kumpio troškinys su morkomis ir makaronais (1) 170 2 rūšių daržovės (agurkai, ridikėliai)130 Sezoninis vaisius 110 Liofilizuoti mangų gabaliukai 15 Vanduo su citrina 200 |
Kepti varškės kukulaičiai su manų kruopomis (1,3,7) 130 Trintos uogos 35 Džiovinti obuoliai 50 Nesaldinta kmynų arbata 200 |
Trečiadienis |
Pupelių sriuba su bulvėmis, morkomis, paprika ir žiedinis kopūstas 150 Keptas kalakutienos filė maltinukas su varške (9proc. rieb.) ir cukinija (tausojantis) (1,3,7) 90 Biri grikių košė su alyvuogių aliejumi 75 2 rūšių daržovės (agurkai ir pomidorai) 70 Saulėgrąžų daigai 30 Liofilizuoti apelsinų gabaliukai 25 Vynuogių sultys 150 |
Viso grūdo kvietinių miltų blynai su obuoliais(1,3,7)130 Trintos uogos 35 Sezoninis vaisius 110 Pienas (2,5 proc. rieb.) (7)150 |
Ketvirtadienis |
Daržovių (paprikos, cukinijos, bulvės, morkos, svogūnai) sriuba su lęšiais 150 Apkepas su lašiša ir jūros lydeka (1,3,4,7)110 Bulvių košė su sviestu (82 proc. rieb.) (7) 70 Virtų burokėlių salotos 115 Agurkas (konservuotas) 40 Sezoninis vaisius 100 Ekologiškas natūralus jogurtas (7) 125 Vanduo su apelsinu 200 |
Varškės apkepas su migdolų drožlėmis(1,3,7,8) 140 Uogienė 25 Liofilizuotos bananų skiltelės 20 Ekologiška vaistažolių arbata 200 |
Penktadienis |
Burokėlių sriuba su pupelėmis 150 Ruginė duona su sėklomis (1) 20 Jautienos kumpio troškinys su moliūgais 120 Virtos bulvės 75 Šviežių kopūstų ir morkų salotos120 Sūrio lazdelės (40 proc. rieb.) (7) 50 Liofilizuotos braškės 10 Mandarinų sultys 150 |
Pieniška ryžių sriuba su sviestu (82%)(7) 200 Bandelė (1,3) 60 Sezoninis vaisius 100
|
III savaitė
|
Pietūs |
Vakarienė |
---|---|---|
Pirmadienis |
Šviežių kopūstų sriuba 150 Ruginė duona su sėklomis (1) 20 Avižinių kruopų ir kiaulienos kumpio troškinys 160 Pekino kopūstų, porų ir agurkų salotos 125 Riestainiai (1,3) 70 Vanduo su citrina 200 |
Varškės apkepas (1,3,7,8) 110/130 Trintos uogos (braškės, spanguolės) 25/35 Liofilizuotos uogos 10/10 Sezoninis vaisius 100 Nesaldinta vaisinė arbata 150/200 |
Antradienis |
Pupelių sriuba su bulvėmis, morkomis ir paprika 150 Grietinėlėje (35%) troškinta vištienos krūtinėlė su morkomis ir brokoliu (1,7) 150 Virti ryžiai su kariu 50/70 Daržovių rinkinukas (agurkų ir morkų lazdelės su špinatų lapais) 110 Liofilizuotos uogoos/ vaisiai 15 Vynuogių sultys 150 |
Obuolių pyragas (1,3,7,8) 90/110 Sezoninis vaisius 110 Nesaldinta kmynų arbata 150/200 |
Trečiadienis |
Trinta moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba 150 Ruginė duona su sėklomis (1)20 Kepta su garais lašišos file su prieskoniais (4) 70/70 Virtos bulvės 75 Virtų burokėlių salotos 100/115 Riestainiai (1,3) 60 Vanduo su citrina 200 |
Virti varškėtukai (1,3,7) 140 Trintos uogos 35 Sezoninis vaisius 100 Ekologiška vaistažolių arbata 200 |
Ketvirtadienis |
Pomidorinė sriuba su ryžiais 150 Ruginė duona su sėklomis (1) 20 Žemaičių blynai su jautienos kumpio mėsos įdaru (1,3) 140/140 Grietinė (30 proc.rieb.) (7) 30 2-ių rūšių daržovės (agurkai, paprikos) 100/120 Sezoninis vaisius 100 Liofilizuotos uogoos/ vaisiai 10 Vanduo su citrina 150/200 |
Virti makaronai (1)100/150 Sviestinis (82 proc. rieb.) padažas (7) 25 Fermentinis sūris (45 proc.rieb.) (7) 25 Džiovintos figos 20 Nesaldinta kmynų arbata 150/200 |
Penktadienis |
Žalių žirnelių ir viso grūdo makaronų sriuba (1)150 Kiaulienos kumpio maltinis su kopūstais ir ryžiais (3) 90 Grietinės (30proc. rieb.) - pomidorų padažas (7) 15 Bulvių ir batatų košė su sviestu (82%) (7) 90 Morkų ir ridikėlių salotos su moliūgų sėklomis 115 Sezoninis vaisius 100 Vanduo su citrina 150/200 |
Varškė su graikšku jogurtu (0,2 proc.rieb.) (7) 115 Skrudintas batonas (1) 35 Trintos uogos 30 Džiovinti obuoliai 50 Ekologiška vaistažolių arbata 200 |
(1) Glitimo turintys produktai/patiekalai. (3) Kiaušinio turintys produktai/patiekalai. (4) Žuvys ir jų produktai. (7) Laktozės turintys produktai/patiekalai. (8) Riešutai. (9) Salierai ir jų produktai. Per savaitę bus dalinamilietuviški obuoliai ir/arba obuolių sultys bei pienas ir jo produktai (finansuojami pagal „VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros“ programą). Maisto saugos ir sudėties klausimais skambinti Kauno m. Maitinimo organizavimospecialistei Deimantei Kelpšaitei +370 618 21 826 arba rašyti el. paštu deimante.kelpsaite@kaunovsb.lt, valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai: konsultacijos telefono numeris Tel. 1879.
Mityba organizuojama vadovaujantis šiais dokumentais
Mokinių maitinimas | Atnaujinta | Dydis | ||
---|---|---|---|---|
Maitinimo tvarkos aprašas | 2024-03-22 17:52:31 | 306.4 KB | ||
Maitinimo organizavimo ikimokyklinio ugdymo, bendrojo ugdymo mokyklose ir vaikų socialinės globos įstaigose tvarkos aprašas 2023-01-01 iki 2026-08-31 | 2024-03-22 17:52:37 | 359.47 KB | ||
Dėl maitinimo paslaugų teikimo kauno miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse 2022-09-01 | 2024-03-22 17:52:43 | 152.22 KB |